пʼятницю, 20 березня 2009 р.

Закладка для книжки

Інколи навіть така банальна річ як закладка для книги може бути справжнім витвором мистецтва! З такою закладкою і книжку читати приємніше, правда? :)

Зробити закладку можна практично з усього, що є під рукою - кольорового паперу, барвистих стрічок, фетру або іншої тканини, ниток, ґудзиків... Тож почнемо? ;)

Найпростіша закладка робиться із звичайного конверту. Просто відрізуємо у нього кутик і розмальовуємо його акриловими фарбами як заманеться. Що може бути простіше? ;) Фото взято з mon petite navire.

Ще один неймовірно простий варіант пропонує блоґ How about orange. На смужку картону з обох боків наклеюємо кольорову тканину або папір, робимо зверху отвір і протягуємо крізь нього тонку стрічку. Все! :)



Закладка для коханої людини від mmmcrafts. Потрібно мати картон, клаптик красивої тканини, клей і тонку стрічку. Повну інструкцію у фотографіях шукаємо тут, а шаблон для роздруку у форматі pdf тут.




А якщо ви вже вмієте плести файнички і, крім того, маєте неабияке терпіння - сплетіть закладку-файничку. Такою закладкою точно можна пишатися! :)



Дуже красиві закладки можна зробити з фетру. Ось, наприклад, декілька ідей, підглянутих на flickr (фото клікабельні):

А це закладки з бавовняної тканини, прикрашені ґудзиками і різнокольоровими стрічками:

І ще не забуваймо про вишиті закладки! :)

Ще більше натхнення черпайте на flickr-і у групах Bookmarks та Amazing Bookmarks. Успіхів! :)

1 коментар: