вівторок, 10 березня 2009 р.

Мобіль - своїми руками!

Мобіль - це підвісна прикраса, що приходить в рух при найменших поривах вітерцю. Їх часто використовують при декоруванні дитячих спалень, але що заважає прикрасити ними інші кімнати? ;) Вони яскраві і їх можна зробити практично з будь-яких матеріалів. Тож до роботи! :)

Ідей для мобілів є безліч! Я розкажу про ті, які мені найбільше сподобались :)

Design*Sponge розказує, як зробити мобіль з золотими рибками. Для роботи потрібно: 6 квадратних клаптиків кольорового паперу, ножиці, дріт, плоскогубці, голка і нитки.

Інструкції:

1. Використовуючи цю інструкцію або це відео, робимо 6 золотих рибок.
2. Відрізаємо 6 ниток довжиною 30-45 см і прив'язуємо їх до наших рибок.
3. Відрізаємо 4 шматочки дроту: 1 довжиною 45 см, а 3 - по 22 см. Плоскогубцями робимо по 3 петлі на кожному дротику так, як показано на малюнку:

4. Тепер починаємо збирати наш мобіль. Довший шматок дроту - це наша основа. Прив'язуємо до кожної з його петель по нитці, потім до кожної з ниток підв'язуємо 1 короткий шматок за центральну петлю.
5. Останній крок - прив'язуємо по 2 рибки до кожного з коротких дротиків. Готово! :)

Bugs and Fishes пропонує зробити ось такий метеликовий мобіль. Для цього нам потрібні будуть кольоровий фетр або інша цупка тканина, фетрові бусини, білі нитки для в'язання і голка, міцний картон і 2 білі круглі серветки (або інший папір).

Не обов'язково робити цей мобіль саме з фетру - можете спробувати просто двосторонній кольоровий папір. У Львові дуже великий вибір паперу знаходиться у 2 магазинах - Центрі паперу (вул. Левицького, 4) і Арт-скриньці (вул. Ковжуна, 1).

Інструкції:

1. Вирізаємо з фетру метеликів (шаблон знаходиться тут), а потім нанизуємо їх на нитки, чергуючи з бусинами. Таким чином робимо 4 низки, по 4-5 метеликів на кожній.
2. Вирізаємо з картону круг, робимо у ньому 4 симетричні дірки на відстані 2,5 см від краю. Потім обклеюємо круг з обох боків серветками або іншим папером, щоб прикрасити і приховати дірки.
3. Протягуємо через дірки нитки з метеликами і закріплюємо зверху вузликом. Кінчики ниток поки що не обрізаємо!
4. Коли всі 4 нитки будуть закріплені, зв'язуємо 4 кінчики одним вузлом - так наш мобіль буде підвішуватися. Все! :)

Chickpea Sewing Studio розказує, як зробити мобіль з вітрячків. Щоб зробити 1 такий вітрячок, потрібно мати 2 квадратні клаптики кольорової тканини, термострічку і ґудзик. Повну інструкцію англійською мовою у форматі pdf шукайте тут.





Неймовірно красивий мобіль від Spool Sewing. Ці кольорові пташки здатні створити вдома справжню весну! Інструкція англійською і шаблон у форматі pdf тут.







Ще одні пташки - цього разу паперові. Просто роздруковуємо готовий шаблон, робимо у вказаних місцях дірочки і з'єднуємо частинки за допомогою мотузочок. Шаблон можна завантажити тут.







Ну от і все :) Весняного вам настрою!

1 коментар:

  1. Боже, які чарівні ідеї! буду пробувати втілювати їх)
    дякую, добра дівчинко*

    ВідповістиВидалити