вівторок, 3 лютого 2009 р.

Кельтські прикраси

Надибала в неті цікаву книженцію про те, як сплести кельтські прикраси. Правда, вона чи то на німецькій, чи то на шведській.. Але з ілюстрацій все більш-менш зрозуміло :)

За допомогою цієї книжки можна сплести симпатичне намисто, браслет чи брошку, і навіть сережки. А можна просто навчитись плести цікаві вузлики і придумати щось самому :)

Для прикладу покажу, як сплести ось такі браслетики:












Для роботи потрібні будуть склянка, скотч, ножиці, а ще ось такі шнури:

У Львові найбільший вибір шнурів я бачила у магазині "Перлина", що знаходиться по вул. Коперника, 19. Там вони коштують 1.5 грн./1 м.

Для одного браслета потрібно 3 м шнура товщиною 2 мм на основу і ще 1.2 м на брошку. Для брошки можна взяти шнур іншого кольору :)

Нижче наведена схемка для плетіння основи браслета. Спочатку закріпляємо шнур на склянці скотчем так, як показано на 1 і 2 малюнках. Потім починаємо плести згідно ілюстрацій. Червоним кольором на кожному малюнку позначено зміну положення шнура.

У такий спосіб доплітаємо браслет до початку, а потім повторюємо цей процес ще 2 рази. В результаті отримаємо таку основу під браслет:


Тепер закріпляємо кінці шнура з внутрішньої сторони браслета (можна просто підшити). Все, основа готова! :) Тепер залишається зробити брошку. Ось так виглядає її схемка:

Щоб зручніше було плести, під час роботи можна фіксувати шнур булавками на якійсь дощечці, як показано на малюнках:



Вийшло? Повторіть ці дії ще 1 раз, тоді ви отримаєте таку брошку:


Тепер закріпляємо кінці шнура з внутрішньої сторони брошки і вшиваємо по центру якусь симпатичну бусинку. Пришиваємо брошку до браслета і все! :)

Скачати архів книги (14,3 Мб) з усіма малюнками можна тут.

2 коментарі: