четвер, 26 лютого 2009 р.

Фоторамка із скляної банки

Простіших фоторамок я ще не бачила! :) А побачила і подумала - і чого я сама до того не додумалась? Адже стоять у кухонному шкафчику абсолютно непотрібні банки, викинути які, тим не менш, не піднімається рука :) Ну от і знайшлось їм практичне застосування!

Матеріали:
  • чиста банка
  • фотографія
  • лінійка
  • ножиці
  • олівець
Інструкції:

1. Виміряйте висоту вашої банки. Якщо потрібно, обріжте край фотографії так, щоб вона помістилась в банці.

2. Скручуємо фотографію і вставляємо її у банку. Вирівнюємо фото в банці за допомогою олівця.

3. Перевертаємо банку - готово! :)

Фантазувати на цю тему можна багато :) Можна використати банки різних розмірів і прикрасити ними підвіконня. А можна спробувати зробити таку рамку з пляшки від коли або навіть пробірки :) Вдалих експериментів!

Фотографії запозичено у Photojojo.
Читати далі...

пʼятницю, 20 лютого 2009 р.

Мульти-рамка для фото

Напевно, в кожного з вас знайдеться декілька красивих фотографій. Таких, які нагадують про щось дуже-дуже хороше і які можна скласти у цілу історію :) Не гайте часу - повісьте їх на стіну з допомогою ось такої мульти-рамки!

А робиться така мульти-фоторамка зовсім нескладно! Перш за все, нам потрібні ось такі дерев'яні нефарбовані рамки різних розмірів:

У прикладі використовуються 3 рамки розміром 20x25 см і 7 рамок розміром 10x15 см виробництва IKEA. У Львові IKEA поки що не продають, але подібні рамки можна пошукати на Вернісажі.

Додаткові матеріали:
  • світлий маркер або олівець
  • клей для дерева
  • декілька затискачів
  • фарба і пензлик
  • газета
Інструкції:

1. Викладаємо рамки у такому порядку, в якому заманеться :)

2. Тепер позначаємо маркером або олівцем місця стику рамок.

3. Кладемо рамки на газету і починаємо склеювати між собою, для надійності притискаючи ось такими затискачами (можна придбати в будівельних магазинах):

4. Коли рамки добре склеяться, починаємо фарбувати. Можете використовувати акрилові фарби, а хочете - спробуйте розфарбувати балончиком. І зовсім не обов'язково використовувати один колір - тут все залежить від вашої фантазії!

5. Уважно слідкуємо, чи зафарбовані всі внутрішні сторони рамок.

6. Коли фарба висохне - вставляємо фотографії. От і усе. Тепер лишилося повісити нашу рамку на стіну, або ж презентувати якійсь хорошій людині :) Успіхів!

Підглянуто у CraftStylish.
Читати далі...

неділю, 15 лютого 2009 р.

Паперові троянди

От знайшла дуже простий туторіал, як змайструвати паперові троянди. Мінімум зусиль і матеріалів, зате маса задоволення :) А ще такі квіти ніколи не зів'януть! :)

Щоб зробити таке диво, потрібно зовсім небагато: двосторонній кольоровий папір, цікава вазочка і декілька великих сухих гілочок без листя.

Інструкції:

1. Малюємо спіраль на аркуші паперу розміром 10x10 см.

2. Вирізаємо спіраль по намальованій лінії.

3. Закручуємо спіраль, починаючи з зовнішньої сторони.

4. Таким чином закручуємо спіраль до кінця.

5. Вуаля! :)

Ну от, тепер прикріпляємо троянди до гілок, ставимо у вазочку і насолоджуємося результатом! До речі, знайдена ця краса на Creature Comforts.

Читати далі...

вівторок, 10 лютого 2009 р.

Плетемо расточки

Якби мене спитали, що таке расточка, то я б, певно, сказала, що це все та ж файничка, лишень для волосся :) Тому що роблять їх з тих самих різнобарвних ниток, і вони так само здатні заряджати позитивом :) А ще їх однозначно можна і навіть треба плести своїм друзям! ;)

Расточка може бути абсолютно довільної довжини, товщини і кольорів. Зрештою, це ж прояв вашої фантазії, тому не бійтеся експериментувати! :)

Напевно, кожна людина плестиме расточку якось по-своєму :) Але в загальному все робиться приблизно ось так:
  1. Готуємо нитки. Як і для файничок, найчастіше використовують муліне. Зазвичай їх беруть з такого розрахунку: якщо скласти нитки удвоє, то їх довжина повинна бути в 1,5-2 рази більша за довжину волосся.
  2. Відділяємо невеличке пасмо волосся, на якому будемо плести расточку.
  3. Складаємо приготовані нитки вдвоє і підв'язуємо їх вузликом (н-д, 2 вільні кінці протягуємо в петлю і затягуємо) максимально близько до коренів.
  4. Щоб расточка добре трималась, потрібно заплести косичку, причому частину ниток вплітаємо в косичку (на декілька сантиметрів), а частину залишаємо для обплітання косички зверху. Детально це показано на фотографіях тут.
  5. Ну а після цього нарешті починаємо плести расточку :) При цьому беремо 1 нитку і обплітаємо нею косичку разом з іншими нитками. Принцип плетіння видно на наведеній внизу схемці. Взагалі-то, можна не в'язати таких вузликів, а просто обмотувати косичку з нитками, але таким чином виходить надійніше.
Ось так і плетете до переможного кінця, прикрашаючи свою расточку усіма можливими способами :) Наприклад, можете лишити нитку одного кольору вільною перед тим, як обмотати ділянку іншим кольором, а потім
залишеною ниткою оплести цю ділянку поверх (н-д, хрестоподібно або по спіралі). Можете розчепити расточку на декілька частин і обплітати кожну з них, тоді ви отримаєте петлю. А ще обов'язково вплетіть кольорові бусинки чи ось такі маленькі дзвоники:


Коли волосся вже закінчилось, а нитки ще ні, можна сплести ділянку у вигляді колоска. А ще на кінчиках можна повісити декілька пір'їнок. Фантазуйте у своє задоволення і дивуйте оточуючих! :)
Читати далі...

вівторок, 3 лютого 2009 р.

Кельтські прикраси

Надибала в неті цікаву книженцію про те, як сплести кельтські прикраси. Правда, вона чи то на німецькій, чи то на шведській.. Але з ілюстрацій все більш-менш зрозуміло :)

За допомогою цієї книжки можна сплести симпатичне намисто, браслет чи брошку, і навіть сережки. А можна просто навчитись плести цікаві вузлики і придумати щось самому :)

Для прикладу покажу, як сплести ось такі браслетики:












Для роботи потрібні будуть склянка, скотч, ножиці, а ще ось такі шнури:

У Львові найбільший вибір шнурів я бачила у магазині "Перлина", що знаходиться по вул. Коперника, 19. Там вони коштують 1.5 грн./1 м.

Для одного браслета потрібно 3 м шнура товщиною 2 мм на основу і ще 1.2 м на брошку. Для брошки можна взяти шнур іншого кольору :)

Нижче наведена схемка для плетіння основи браслета. Спочатку закріпляємо шнур на склянці скотчем так, як показано на 1 і 2 малюнках. Потім починаємо плести згідно ілюстрацій. Червоним кольором на кожному малюнку позначено зміну положення шнура.

У такий спосіб доплітаємо браслет до початку, а потім повторюємо цей процес ще 2 рази. В результаті отримаємо таку основу під браслет:


Тепер закріпляємо кінці шнура з внутрішньої сторони браслета (можна просто підшити). Все, основа готова! :) Тепер залишається зробити брошку. Ось так виглядає її схемка:

Щоб зручніше було плести, під час роботи можна фіксувати шнур булавками на якійсь дощечці, як показано на малюнках:



Вийшло? Повторіть ці дії ще 1 раз, тоді ви отримаєте таку брошку:


Тепер закріпляємо кінці шнура з внутрішньої сторони брошки і вшиваємо по центру якусь симпатичну бусинку. Пришиваємо брошку до браслета і все! :)

Скачати архів книги (14,3 Мб) з усіма малюнками можна тут.
Читати далі...

понеділок, 2 лютого 2009 р.

Як сплести файничку?

Перше, про що хотілося б написати - це як сплести файничку. Чому? Та тому що вони такі яскраві і здатні піднімати настрій навіть у найпохмуріші дні! А ще це кльовий подарунок своєму другу, адже файнички ще називають "браслетами дружби" :)

Що потрібно для того, щоб сплести файничку? Красиві нитки, цікава схемка, а ще трішечки терпіння :) Нитки можна використовувати практично будь-які, але найчастіше браслети плетуть з муліне, яке можна купити у будь-якому магазині фурнітури. У Львові переважно зустрічаються нитки DMC і Ariadna, їх середня ціна - 6 грн./8 м (DMC), 3,5 грн./8 м (Ariadna). Принципової різниці між ними нема, просто DMC має більшу палітру кольорів.

Для прикладу наведу, як сплести ось таку простеньку 2-колірну файничку з 4-х ниток:

1. Для плетіння таких браслетів використовуються лише 4 види вузликів, які показані нижче. А точніше, є 2 типи вузлів: простий (пряма стрілочка) та змішаний (зігнута стрілочка), але з 2 напрямками плетіння - лівим і правим. Стрілочки на схемі показують тип вузлика і його напрямок.

2. Схемка нашої файнички має такий вигляд:

3. Відріжте від кожного з клубочків муліне по 2 нитки довжиною 1-1.2 м. Потім прив'яжіть їх до англійської шпильки у потрібній послідовності, відступивши приблизно 5-6 см (це залишиться на зав'язки), і закріпіть шпильку, наприклад, на своїх же джинсах :) Тепер починайте плести вузлики згідно схемки - спочатку 2 вузлики 1-го ряду, потім 1 вузлик 2 ряду і т.д., поки не сплетете браслетик потрібної довжини. Вузлики потрібно зав'язувати достатньо туго, щоб файничка потім не розтягувалась. Ну от ніби і все :)

Тут можна глянути декілька відео, як плести файнички. До речі, на цьому ж сайті є дуже багато різноманітних схемок різної складності. А взагалі кажучи, в неті можна знайти дуже багато ресурсів про файнички, тільки от україномовних я, на жаль, не знайшла. Серед російськомовних є дуже багато ком'юніті, де можна знайти і цікаві схемки, і поради, і просто ідеї для натхнення :) Наводжу найпопулярніші з них:

http://www.liveinternet.ru/community/1180348/
http://community.livejournal.com/ru_fenechka/
http://diary.ru/~fenechki/
http://blogs.mail.ru/community/fenechki_forever/

До речі, існує повір'я, що собі плести файничку не можна, лише друзям. Більше того, коли плетеш комусь браслетик, потрібно думати про цю людину, і тоді те, що ти для неї побажаєш, обов'язково збудеться! Правда це чи ні, але зробіть своїм друзям приємне - сплетіть їм файничку! :)
Читати далі...

Зроблено руками

В холодні зимові дні дуже хочеться зробити щось своїми руками. Тому що річ, виготовлена власноруч, завжди несе якусь частинку особливого тепла і затишку. Крім того, коли хочеш зробити подарунок якійсь особливій людині, що може бути краще штампованих речей? Звісно, створений з любов'ю хендмейд :)

Про що ж буде цей блог? Та, певно, про все цікаве і яскраве, що можна зробити своїми руками. Також постараюся дати корисну інфу про те, де, що і по чому можна купити для творчості, зокрема у львівських магазинах. Сподіваюсь, блог знайде своїх читачів :) Творіть у своє задоволення і будьте оригінальними! :)
Читати далі...